Resultaten van onze begeleiding - HZVZ

21
sep

Een mooie ervaring van een van onze consulenten

Soms zijn er klanten die mij op een mooie manier blijven verbazen. Alex is hier 1 van. Het gaat te ver om zijn achtergrond te delen hier, maar hij heeft alles behalve een makkelijke jeugd gehad en is er echt aan gecommiteerd dit om te draaien naar iets positief.

Iedere keer als ik bij hem ben inspireert hij mij met zijn vastberadenheid en humor, ondanks de uitdagingen die het leven soms voor hem in petto heeft.

Toen ik Alex ontmoette, was het duidelijk dat hij niet alleen een meester is in het verslaan van levels in zijn favoriete videogames, maar ook in het verslaan van obstakels in het leven. Met een glimlach die de zon doet verbleken, laat hij zien dat humor en veerkracht hand in hand kunnen gaan, zelfs als de weg soms hobbelig is.

Alex heeft psychische klachten, maar weet dit om te zetten in kracht. “Het leven kan soms als een lastige puzzel voelen,” zei hij laatst. “Maar met de juiste ondersteuning, voelt het als het oplossen van een moeilijk level in een game – uitdagend, maar zeker niet onmogelijk!”.

We moesten hier allebei om lachen en wisten tegelijkertijd dat hij het meende.

Als fan van comics, gaming en alles wat creatief is, heeft Alex ontdekt dat het ontwikkelen van zijn interesses hem niet alleen vreugde brengt, maar ook helpt bij zijn mentale welzijn. “Mijn superkracht? Het vermogen om te lachen, zelfs in de donkerste dungeons van het leven!”

Iedere keer als ik hier vandaan kom, ben ik weer onder de indruk van deze jonge superhero. Laatst zei hij: “Eigenlijk voelt het alsof ik mijn eigen game-personage ben geworden, met de mogelijkheid om de plot en uitkomst te bepalen. En ik zal ervoor zorgen dat mijn verhaal episch wordt!”.

Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik een situatie in mijn hoofd veel negatiever maakte dan dat deze was en dacht meteen aan Alex. Ik maakte een grapje in m’n hoofd, draaide de situatie om en voelde me meteen een stuk beter.

Superpowers, we hebben ze allemaal 💛

21
sep

 

De Herfst –

Tijd om Naar Binnen te Gaan

Met de herfst voor de deur nodigt deze tijd van het jaar ons uit om zowel letterlijk als figuurlijk weer meer naar binnen te gaan. 🏡

Terwijl de dagen korter worden en de avonden langer, bieden de komende maanden een kostbare kans om te vertragen, te reflecteren en voor je innerlijke zelf te zorgen.

Het is een seizoen van introspectie, een tijd om in te tunen op wat echt belangrijk is in ons leven. 🌟

 

HOE KUN JE DIT DOEN?

 

❤️ Zelfzorg

Neem de tijd om lekker te ontspannen tot rust te komen. Creëer gezellige hoekjes in je huis waar je je kunt terugtrekken met een goed boek, een dekentje en een warme kop thee. Een warm bad kan ook wonderen doen voor ontspanning, helemaal met lekkere bubbels erin.

 

❤️ Reflectie

Sta eens stil bij je doelen en dromen. Wat wil je bereiken in het nieuwe jaar? Schrijf ze op, maak een vision board of houd een dagboek bij. Regenachtige dagen zijn fantastische dagen om lekker te knippen, plakken en schrijven en jezelf te inspireren voor de toekomst ✨

 

❤️ Verbinding

Verbinding gaat altijd twee kanten op, met jezelf en met de ander. Breng quality time door met dierbaren. Gezelligheid en verbinding, daar worden we allemaal blij van. Organiseer een gezellige filmavond of een leuke spelletjesavond. Of gewoon lekker eten samen, doet het altijd goed 🥂

 

❤️ Geef terug

Zoek manieren om anderen te helpen. Of het nu vrijwilligerswerk is, het doneren aan een goed doel of gewoon een vriendelijk gebaar naar iemand in je omgeving, vrijgevigheid verwarmt niet alleen de harten van anderen, ook dat van jou 🤗

 

❤️ Zorg voor Lichaam en Geest

Blijf actief, zelfs als het buiten nat is. Herfstwandelingen zijn prachtig, de natuur is zo mooi! En vergeet niet om gezond te eten om je lichaam en geest te voeden. En als je behoefte hebt aan meer innerlijke rust, doe eens wat online yoga of meditatie 🧘🏼‍♀️

 

Geniet lekker van alle mooie kleuren, de veranderende natuur en de zon, als ze haar gezicht laat zien 🍁🍄

 

Read more
21
sep

Geen wachtlijsten en een klantenwaardering van 8.8

Hoe doen we dat?

Dit is ons verhaal:

We begrijpen dat tijd cruciaal is als het gaat om zorgverlening. Daarom hebben we een toegewijd en efficiënt team van professionals samengesteld.

Ons team is niet alleen gekwalificeerd en ervaren, maar we zijn ook naadloos op elkaar ingespeeld, wat ons in staat stelt om snel en effectief te handelen, zonder cliënten te laten wachten. We staan altijd klaar om te reageren.

Bovendien investeren we voortdurend in technologie en processen die ons helpen om snel aan de behoeften van onze cliënten te voldoen. Onze geautomatiseerde systemen en tools verminderen de werklast en versnellen de doorlooptijd, wat resulteert in een snelle en betrouwbare service voor onze cliënten.

We begrijpen echter dat het niet alleen gaat om snelheid; kwaliteit is net zo belangrijk. Daarom hebben we een voortdurende feedbacklus met onze cliënten opgezet. We waarderen hun ervaringen en meningen over onze service en nemen deze serieus. Hun suggesties, klachten en complimenten vormen een integraal onderdeel van onze verbeteringsinspanningen.

Het resultaat? Geen wachtlijsten! We zijn ervan overtuigd dat kwaliteit en cliënttevredenheid hand in hand gaan, en we blijven streven naar deze doelen. Werk met ons samen en ervaar het zelf!

9
aug

Een hartverwarmend verhaal

Vandaag ontvingen we een hartverwarmend verhaal van een klant dat onze dag helemaal opfleurde. Hij deelde hoezeer hij de ondersteuning van onze zorgverlener waardeert. Drie jaar geleden verloor hij zijn vrouw na maar liefst 52 jaar samen te zijn geweest. Zijn vrouw had altijd voor hem gezorgd, en haar afwezigheid liet een enorme leegte achter. Zijn huis raakte in verval, hij vergat voor zichzelf te zorgen en zijn motivatie om te genieten van het leven verminderde met elke dag.

Maar nu zijn we een jaar verder, en wat een verschil heeft onze zorgverlener gemaakt! Meerdere avonden per week geniet hij van smakelijke maaltijden die worden bezorgd. Op andere avonden staat er iets eenvoudigs op het menu dat hij zelf klaarmaakt. Hij heeft een nieuwe liefde ontdekt voor wandelen en kaartspelletjes met vrienden en gaat zelfs deze zomer op vakantie met een georganiseerde groepsreis.

Met een ontroerende lach op zijn gezicht vertelde hij ons: “Het blijft nog steeds vreemd dat mijn vrouw er niet meer is, maar ik moet zeggen dat ik steeds meer geniet van de vrijheid om alleen aan mezelf te denken.” Het raakt ons diep om te zien hoe iemand, zelfs te midden van verdriet, een zonnig perspectief kan vinden. Het herinnert ons eraan hoe veerkrachtig de menselijke geest kan zijn, zelfs in moeilijke tijden.

.

9
aug

Over HZVZ – Wie zijn wij

Bij Stichting HZVZ koesteren we de overtuiging dat geluk en perspectief voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Onze begeleiding gaat verder en omvat integrale zorg, waarbij we een holistische benadering hanteren. We richten onze aandacht op verschillende levensaspecten, waaronder zelfredzaamheid, het cultiveren van sociale relaties, psychisch en fysiek welzijn, praktische vaardigheden, financiële stabiliteit, zingeving en dagelijkse bezigheden.

Met een scherp oog voor de individuele behoeften van onze cliënten, implementeren we een klantgerichte en intensieve aanpak. Ons doel is om hen te begeleiden bij het herontdekken van hun plek binnen de maatschappij. Het is onze overtuiging dat iedereen, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden, de kans verdient om het geluk en perspectief in hun leven te hervinden.

Door nauw samen te werken met onze cliënten en hen te ondersteunen bij het nemen van stappen voorwaarts, willen we hen weer in staat stellen om de vreugde en de mogelijkheden te ervaren die het leven te bieden heeft. We zetten ons in voor een positieve verandering, niet alleen in de individuele levens van onze cliënten, maar ook in de bredere gemeenschap. Met onze inzet hopen we deuren te openen naar nieuwe kansen, verbindingen en een hernieuwde betekenis in het leven van degenen die we ondersteunen.

Dit is waar ons hart sneller van gaat kloppen!

9
aug

Drie eenvoudige tips om meer rust te ervaren

Overprikkeld raken, veel van onze klanten hebben hier last van. Maar overprikkeling beperkt zich niet tot een doelgroep, we hebben er vrijwel allemaal wel eens mee te maken.

Op momenten dat je tegen een deadline aanloopt, je nog allemaal mails hebt die beantwoord moeten worden en er de hele dag collega’s aan je bureau komen; momenten waarop je het liefst even heel hard wil schreeuwen .

NU EVEN NIET 🙂

Ken je ‘m nog die Cup a Soup reclame? Briljant gevonden omdat het zo herkenbaar is en niet alleen op het werk trouwens.

En omdat het zo herkenbaar is hebben we een 3 tips voor je op een rij gezet die je je helpen om meer rust te ervaren en dus minder kans hebt op overprikkeling. Zowel thuis als op het werk

 

  1. ZORG VOOR OVERZICHT

De voornaamste reden waarom mensen druk ervaren is omdat ze geen overzicht hebben en meerdere keren per dag aan de dingen denken die ze nog moeten doen. Haal het uit je hoofd en plan het in je agenda. Outlook werkt hier super voor. Plan dus niet alleen de afspraken in die je met anderen hebt, plan ook de tijd in wanneer je wil werken aan dat project, die rapportages wil schrijven of die klanten wil bellen. Uit je hoofd, in je agenda, het geeft gewoon meer rust J

  1. HAAL EVEN TIEN KEER BEWUST ADEM

Maak er een gewoonte van om meerder keren per dag even 10 keer bewust in en uit te ademen. Dit brengt je weer meer in verbinding met je lichaam en geeft rust. Doe dit als je koffie haalt, op toilet zit, naar een vergadering loopt, in een vergadering zit. Dit is letterlijk iets wat je altijd en overal kan doen, je ademt toch al dus waarom niet even bewust?

  1. ZET E-MAIL MELDINGEN UIT

Zet meldingen dat je een nieuwe mail hebt, uit. Ze halen je uit je concentratie en als je een beetje bent zoals de meesten  van ons, is de kans groot dat je ineens mailtjes aan het beantwoorden bent, van daaruit weer iets anders gaat doen en een half uur later denk: “wat was ik nou eigenlijk aan het doen?

Begin de dag of de week met overzicht creeren, haal regelmatig tien keer even bewust adem, zorg voor zo min mogelijk afleidingen en ik beloofd je dat je een positief effect gaat ervaren.

Heb een mooie dag!