Drie eenvoudige tips om meer rust te ervaren

Overprikkeld raken, veel van onze klanten hebben hier last van. Maar overprikkeling beperkt zich niet tot een doelgroep, we hebben er vrijwel allemaal wel eens mee te maken.

Op momenten dat je tegen een deadline aanloopt, je nog allemaal mails hebt die beantwoord moeten worden en er de hele dag collega’s aan je bureau komen; momenten waarop je het liefst even heel hard wil schreeuwen .

NU EVEN NIET 🙂

Ken je ‘m nog die Cup a Soup reclame? Briljant gevonden omdat het zo herkenbaar is en niet alleen op het werk trouwens.

En omdat het zo herkenbaar is hebben we een 3 tips voor je op een rij gezet die je je helpen om meer rust te ervaren en dus minder kans hebt op overprikkeling. Zowel thuis als op het werk

 

  1. ZORG VOOR OVERZICHT

De voornaamste reden waarom mensen druk ervaren is omdat ze geen overzicht hebben en meerdere keren per dag aan de dingen denken die ze nog moeten doen. Haal het uit je hoofd en plan het in je agenda. Outlook werkt hier super voor. Plan dus niet alleen de afspraken in die je met anderen hebt, plan ook de tijd in wanneer je wil werken aan dat project, die rapportages wil schrijven of die klanten wil bellen. Uit je hoofd, in je agenda, het geeft gewoon meer rust J

  1. HAAL EVEN TIEN KEER BEWUST ADEM

Maak er een gewoonte van om meerder keren per dag even 10 keer bewust in en uit te ademen. Dit brengt je weer meer in verbinding met je lichaam en geeft rust. Doe dit als je koffie haalt, op toilet zit, naar een vergadering loopt, in een vergadering zit. Dit is letterlijk iets wat je altijd en overal kan doen, je ademt toch al dus waarom niet even bewust?

  1. ZET E-MAIL MELDINGEN UIT

Zet meldingen dat je een nieuwe mail hebt, uit. Ze halen je uit je concentratie en als je een beetje bent zoals de meesten  van ons, is de kans groot dat je ineens mailtjes aan het beantwoorden bent, van daaruit weer iets anders gaat doen en een half uur later denk: “wat was ik nou eigenlijk aan het doen?

Begin de dag of de week met overzicht creeren, haal regelmatig tien keer even bewust adem, zorg voor zo min mogelijk afleidingen en ik beloofd je dat je een positief effect gaat ervaren.

Heb een mooie dag!

Comments are closed.