Een mooie ervaring van een van onze consulenten

Soms zijn er klanten die mij op een mooie manier blijven verbazen. Alex is hier 1 van. Het gaat te ver om zijn achtergrond te delen hier, maar hij heeft alles behalve een makkelijke jeugd gehad en is er echt aan gecommiteerd dit om te draaien naar iets positief.

Iedere keer als ik bij hem ben inspireert hij mij met zijn vastberadenheid en humor, ondanks de uitdagingen die het leven soms voor hem in petto heeft.

Toen ik Alex ontmoette, was het duidelijk dat hij niet alleen een meester is in het verslaan van levels in zijn favoriete videogames, maar ook in het verslaan van obstakels in het leven. Met een glimlach die de zon doet verbleken, laat hij zien dat humor en veerkracht hand in hand kunnen gaan, zelfs als de weg soms hobbelig is.

Alex heeft psychische klachten, maar weet dit om te zetten in kracht. “Het leven kan soms als een lastige puzzel voelen,” zei hij laatst. “Maar met de juiste ondersteuning, voelt het als het oplossen van een moeilijk level in een game – uitdagend, maar zeker niet onmogelijk!”.

We moesten hier allebei om lachen en wisten tegelijkertijd dat hij het meende.

Als fan van comics, gaming en alles wat creatief is, heeft Alex ontdekt dat het ontwikkelen van zijn interesses hem niet alleen vreugde brengt, maar ook helpt bij zijn mentale welzijn. “Mijn superkracht? Het vermogen om te lachen, zelfs in de donkerste dungeons van het leven!”

Iedere keer als ik hier vandaan kom, ben ik weer onder de indruk van deze jonge superhero. Laatst zei hij: “Eigenlijk voelt het alsof ik mijn eigen game-personage ben geworden, met de mogelijkheid om de plot en uitkomst te bepalen. En ik zal ervoor zorgen dat mijn verhaal episch wordt!”.

Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik een situatie in mijn hoofd veel negatiever maakte dan dat deze was en dacht meteen aan Alex. Ik maakte een grapje in m’n hoofd, draaide de situatie om en voelde me meteen een stuk beter.

Superpowers, we hebben ze allemaal 💛

Comments are closed.