Hallo lieve lezer,

Vandaag duiken we in een onderwerp dat velen van ons maar al te goed kennen: gehaastheid.

Dat drukkende gevoel dat je nog van alles te doen hebt. Een gevoel wat zich zelfs kan openbaren op momenten dat je genoeg tijd hebt om te doen wat je te doen hebt.

Vandaag staan we stil bij waar dat (voortdurende) gevoel van haast eigenlijk vandaan komt en welke invloed het heeft op ons dagelijks bestaan, zowel persoonlijk als op de werkvloer.

En natuurlijk weer 5 tips, dit keer over hoe je kunt onthaasten.

Lees je mee?

Oorsprong van gehaastheid – Onze moderne levensstijl, de druk om te presteren en zelfs sociale verwachtingen dragen bij aan het gevoel van constante haast. Het lijkt soms alsof er nooit genoeg tijd is om alles te doen wat moet gebeuren.

Daarbij zijn we in een tijdperk beland waar we ieder moment van de dag wel iets aan het doen zijn en als we even niks te doen hebben, pakken we onze telefoon om toch iets te doen te hebben. Dit op zichzelf geeft al een gevoel druk.

Impact: De constante druk van gehaastheid kan leiden tot stress, vermoeidheid en een afnemende concentratie. Belangrijk dus om dit te doorbreken.

Zoals je inmiddels gewend bent van ons, hebben we weer 5 handige tips voor je om dit te doen.

5 Tips om te onthaasten

Ademhalingsoefeningen:  Neem regelmatig de tijd voor diepe ademhaling. Dit kan de stressniveaus aanzienlijk verlagen en een gevoel van kalmte brengen.

Prioriteiten Stellen: Focus op wat écht belangrijk is. Het is oké om nee te zeggen tegen taken die niet bijdragen aan jouw welzijn. Dit klinkt misschien raar, maar als iets echt niet goed voelt om te doen, niet doen. 

Wandelpauzes: Gun jezelf korte wandelingen gedurende de dag. Beweging kan wonderen doen voor het ordenen van gedachten en het verlichten van stress.

Digitale Detox: Beperk de tijd op je telefoon en sociale media. Het voortdurend checken van meldingen draagt bij aan het gevoel van constante haast.

To-Do Lijst met Grenzen: Creëer realistische to-do lijsten met haalbare doelen. Het overladen van je planning draagt alleen maar bij aan stress. En sta eens stil bij de to-d0’s die als vanzelf oplossen!

En wees je bij dit alles en gedurende de dag bewust van wat je tegen jezelf zegt, draagt dit bij aan het gevoel van haast? Vertel jezelf dan het tegenovergestelde!

Heb een mooie dag!

Hartelijke groet,

Chantal & HZVZ Team

 

Comments are closed.